Stichting Vrienden van Burgh heeft een  Cultureel ANBI Status

Like ons ook op Facebook!

Gegevens Stichting Vrienden van Burgh:                             Stichting Vrienden van Burgh heeft een ANBI status:

Donateur worden of de Stichting steunen:

Als u de Stichting Vrienden van Burgh financieel wilt steunen als donateur of eenmalige gift, dan kunt u een mail sturen naar info@vriendenvanburgh.nl met vermelding van uw naam, adres en de bijdrage die u wilt overmaken. Uw gift is van harte welkom. Samen zorgen wij voor een stukje leefbaarheid in Burgh-Haamstede.


De Stichting heeft een ANBI status waardoor u, uw gift kunt aftrekken van de inkomstenbelasting. Meer informatie vindt u op deze link https://anbi.nl/


U kunt u donatie of gift overmaken naar ons rekeningnummer:

NL04 RABO 0313 8767 54 t.n.v. Stichting Vrienden van Burgh

Wat willen de Vrienden van Burgh:


Het doel van de Stichting is in samenwerking met anderen zorg te dragen voor het behoud van dit monumentale, centraal gelegen kerkgebouw in Burgh. Dit door openstelling voor culturele projecten voor de inwoners van Burgh-Haamstede en de omliggende dorpen.

De Kerk van Burgh

​​​​​​​

Kerk in Burgh: altijd bij de tijd!


Omringd door perenbomen staat in het midden van Burgh het oudste protestantse kerkgbouw van het eiland, gebouwd tussen 1671 en 1674. Deze Renaissance-Kruiskerk is grotendeels te danken aan de vooruitstrevende ambachtsheer Mr. Pieter de Huybert. Een blikvanger in de kerk vormt zijn epitaaf (grafmonument van beeldhouwwerk aan de muur) en de epitaaf van zijn zoon Johannes met zijn vrouw Catharina Cornelia. Na brandschade in 1924 en oorlogsschade in 1945 is de kerk grondig gerestaureerd, waarbij de uitstraling en de sfeer van het historische kerkje zijn gebleven.


Het bestuur van de Stichting Vrienden van Burgh:

VOORZITTER

J.C. Hogendoorn

+ 31 (0) 6 53159485SECRETARIS a.i.

J.P. Hasper

jphasper@gmail.com /

info@vriendenvanburgh.nlPENNINGMEESTER

W.A. Vredenbregt-van Dam

+ 31 (0) 111 652639